Slachtoffers door slechte cv-ketels

De koppen liegen er niet om:

Drie mensen onwel door koolmonoxide, ook huisarts in problemen

Slachtoffers door prutsende cv-installateurs

Verkeerd geïnstalleerde of slecht onderhouden cv-ketels zorgen voor steeds meer slachtoffers.

Een slechte CV-ketel. Verkeerd geïnstalleerd of niet of slecht onderhouden. Zeer recent in het nieuws en absoluut een reden om met een erkende installateur in zee te gaan. EL Totaaltechniek is erkend en gecertificeerd  CV installateur van verschillende A-merken cv-ketels.  Wij instaleren niet alleen de ketel. Nee, wij inspecteren de woning of het pand ook nauwkeurig. Dit soort onderzoeken zijn cruciaal voor een veilige plaatsing van de ketel.

Op de website van RTL Nieuws schrijft men:

Terwijl het aantal slachtoffers door open geisers afneemt, onder meer doordat er steeds minder geisers in omloop zijn, stijgt het aantal mensen dat een vergiftiging oploopt door een cv-ketel, blijkt uit onderzoek van het tv-programma Dit is de Dag Onderzoek.

Bekijk onze Ketels pagina voor drie haarscherpe aanbiedingen van cv-ketels.

Slechte installateurs

Door slechte installatie van verwarmingsapparatuur kunnen ook moderne ketels koolmonoxide lekken. Volgens voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vallen er jaarlijks gemiddeld 100 gewonden en tien doden door koolmonoxidevergiftiging in Nederland. De OVV is een onderzoek begonnen naar de situatie.

Sinds in 2007 de Vestigingswet voor bedrijven is afgeschaft, hoeven installatiebedrijven niet aan speciale bekwaamheidseisen te voldoen om een onderneming te beginnen. Er is volgens de brandweer de afgelopen jaren sprake van een toename van het aantal onbekwame installateurs op de markt.

Freubelen met gastoestellen

“Iedereen kan in feite fröbelen met gasinstallaties, met gastoestellen. Dat komt omdat er te weinig regelgeving is op dat gebied”, zegt Charles Meijer van Brandweer Nederland. Hij pleit ervoor dat er vanuit de overheid weer eisen worden gesteld aan de kwaliteit van installateurs. Dat is in België en Duitsland al het geval.

Onderzoek wijst uit dat er vorig jaar 83 slachtoffers zijn gevallen door koolmonoxidevergiftiging door cv-ketels. Door geisers vielen 30 slachtoffers. Een persoon overleed aan de vergiftiging. In 2012 kregen nog 85 mensen te maken met een vergiftiging door een slechte geiser, terwijl er toen 73 slachtoffers vielen door een verkeerd geplaatste cv-ketel.

Het aantal open geisers in Nederland daalt al jaren. In 2001 hadden nog 1,7 miljoen huishoudens een geiser. In 2012 waren dat er nog maar 550.000.

EL Totaaltechniek installeert vakkundig en onderzoekt de plaatsingslocatie nauwkeurig

Stop met freubelen. Speel niet met uw leven en voorkom verkeerde zuinigheid. Schakel een gecertificeerd en vakkundig bedrijf in voor de plaatsing van uw ketel en/of het periodieke onderhoud aan deze toestellen. U zit er toch liever ook warm en veilig bij?

Vragen? Neem direct contact op met een erkende installateur!

Waarom EL Totaaltechniek?

EL Totaaltechniek biedt u een uitstekende en innovatieve dienstverlening tegen optimale kosten. Met onze jarenlange ervaring streven we naar de beste oplossing voor u. Gediplomeerde mensen met up-to-date kennis van de mooiste en nieuwste technieken. Vind ons ook leuk op Facebook.

Contact

EL Totaaltechniek is officieel en erkend dealer van:

Bent u ook zo aan warmte toe?

ATAG One
EL Totaaltechniek

EL Totaaltechniek

Postbus 105
1600 AC Enkhuizen

Afspraak maken?

Loopt u al lekker warm van onze aanbiedingen en/of service? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Naar contact

EL Totaaltechniek
TOP